Cel Kunststoffen

AfdrukkenPDF-versie

Cel Kunststoffen wil als onderzoeksgroep van de Katholieke Hogeschool Limburg (KHLim) een competente en stimulerende partner zijn in innovatie en toekomstgerichte industriële projecten. Cel Kunststoffen wil samen met de hogeschool, de lokale kunststofverwerkers en de overheid, een constructieve bijdrage leveren aan een duurzame verankering van de kunststofnijverheid in Vlaanderen. Om deze missie te realiseren werken we aan een efficiënte dienstverlening vanuit ons materiaallab en aan toegepast onderzoek in de kunststofverwerking.

Cel Kunststoffen is door de Vlaamse Overheid erkend als kenniscentrum en werkt samen met andere Vlaamse en Europese kenniscentra. Hierdoor is participatie mogelijk in gesubsidieerde onderzoeksprojecten zoals haalbaarheidsstudies, KMO-innovatieprojecten, TETRA-projecten, Efro-projecten, KMO-portefeuille, ... 

 

 

Cel Kunststoffen participeert in SPARC (Sustainable Polymers and Applications Research Cluster), de bundeling van onderzoeksgroepen op de campus Diepenbeek actief in polymeeronderzoek en kunststoffen.

Innovatieve spuitgiettechnieken

Cel Kunststoffen richt zich op samenwerking met bedrijven rond speciale spuitgiettechnieken waaronder 2K-spuitgieten, rubber-, gas- en waterinjectie, microspuitgieten en spuitgieten met lange glasvezels. Hiervoor kunnen we beroep doen op een uitgebreid en modern machinepark.

Met deze machines ondersteunen we de realisatie van producten via innovatieve spuitgiettechnieken, bijvoorbeeld bij het maken van holle producten via water- of gasinjectie. Voor waterinjectie en microinjectie zijn eigen testmatrijzen ontwikkeld.

Specialiteiten:

Thermovormen

CAE